Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vanud27/domains/deschreeuw.be/public_html/2016/wp-includes/post-template.php on line 284

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vanud27/domains/deschreeuw.be/public_html/2016/wp-includes/post-template.php on line 284

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vanud27/domains/deschreeuw.be/public_html/2016/wp-includes/post-template.php on line 284

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vanud27/domains/deschreeuw.be/public_html/2016/wp-includes/post-template.php on line 284

Line-up deSCHREEUW2016

LINE-UP: KUNSTFESTIVAL DE SCHREEUW, ZATERDAG 23 APRIL, OTTERSTRAAT, TURNHOUT

Download het volledige programma hier.

Gratis toegang voor iedereen


huizekenLocatie: In ’t Ven, Otterstraat 9 Tijdstip: doorlopend

’t Huizeken, Den Leeuweric

dagbesteding

Den Leeuweric biedt begeleiding aan volwassen personen met een handicap.

We hebben verschillende huizen waar je kan samenwonen met andere personen met een handicap. We bieden eveneens thuisbegeleidingen aan. Ook bieden we verschillende vormen van dagbesteding aan. Eén hiervan is vandaag aanwezig op De Schreeuw.

Dagbesteding ‘t Huizeken:

Vredestraat 6, 2300 Turnhout

We werken in kleine groepjes samen in het crea en in het houtatelier. We doen dit in een rustige en huiselijke sfeer. De afgewerkte producten verkopen we zelf in onze (online) winkel.

We helpen je in je zoektocht om zo goed mogelijk je eigen leven uit te bouwen. We willen dat het goed met je gaat en dat je kansen krijgt om te groeien. We doen dit met respect voor de keuzes die je zelf maakt.

We behandelen jou als een gelijkwaardig en volwassen persoon. We proberen rekening te houden met ieders eigenheid. We overleggen samen en ondersteunen waar nodig. We hechten veel belang aan verbondenheid.


07-11-2014 LKCA conferentie De Kunst van… Veranderen: Ede . Installatie Maya Wuytack © Ruben Schipper Fotografie

07-11-2014 LKCA conferentie De Kunst van… Veranderen: Ede . Installatie Maya Wuytack
© Ruben Schipper Fotografie

Locatie: Den Overkant, Otterstraat 24-26  Tijdstip: doorlopend

Waer Bist Du Bleven
Serena en Maya Wuytack
Film- en audiotentoonstelling

De expo-installatie Waer Bist Du Bleven van Serena en Maya Wuytack werk geselecteerd als “Parel” op de Kunst Van Veranderen (NL). Ze stond in het najaar op het Festival van de Gelijkheid.

“Een prachtige tentoonstelling. Bijzondere aanrader.” Hedy d’Ancona (Nederlands ex-minister van Cultuur).

“Dit is voor mij hoe kunst dient te zijn. Puur en diepgaand. Dit totaalplaatje klopt. Het heeft mij enorm getroffen.” (Directeur Special Art Festival)

Serena en Maya Wuytack creëerden Waer bist du bleven in intense samenwerking met Alex De Graef, acteur met een verstandelijke beperking. De choreografie en audio-tekst zijn gebaseerd op Alex’ bijzondere fantasiewereld en levensthema’s die hem aangrijpen. Een filosofisch sprookje over vergankelijkheid, heimwee en de zoektocht naar Alex’ verloren moeder.

Produced by Platform K, With  & POST.TRAUM.Collective

website Platform K

website Wuytack


 

city consultLocatie: Binnenkoer Den Overkant, Otterstr. 24-26 Tijdstip: doorlopend

Work in progress 1 en City Consult

Joram Demeyer

Twee werken nodigen uit om mee te komen spelen, werken, creëren, praten, vragen,… WORK IN PROGRESS 1 en City Consult, twee platformen waar niet één of twee personen centraal staan, maar iedereen. WORK IN PROGRESS 1, een wit onuitputtelijke schildersdoek dat vraagt om gevuld te worden. Rijd, wandel, spring over een stempelkussen en vul het doek met jouw beweging.

Een jongeman aan een tafel met papier, een hoop vragen, een hoop interesses in wat anderen te vertellen hebt. City Consult is een plaats aan tafel om te vertellen, waar geluisterd wordt, waar bijgeleerd wordt… Joram Demeyer, een jongeman te herkennen aan baard en pet. Houdt van dwalen, praten, zoeken en zoveel mogelijk weten. Hij noemt zichzelf graag MENSZOEKER (en hopelijk ook VINDER) want alleen is maar alleen. In al wat hij doet, staat sociaal contact en co-creatie centraal.

website


A Strange Play, Theater StapLocatie: Theaterbox 1, Den Overkant, Otterstr. 24-26 – Tijdstip: doorlopend

TINTEN-LINGEN

Theater Stap

Gebaseerd op moeizaam verworven inzichten werd bij Theater Stap een onderzoeksmethode ontwikkeld waardoor iedereen “tintenling” wordt. Een “tintenling” is iemand die onder professionele begeleiding een parcours aflegt en op het eind zijn hoofdkleur krijgt toegedicht. Het mag wel duidelijk zijn dat deze classificatie de sociale omgang een stuk vergemakkelijkt. Uw “bewijs van tintenling” vervangt uw rijksregisternummer. Bij sollicitaties wordt het een doorslaggevend argument. Reizen in de Shengen-zone zal binnenkort niet meer zonder kunnen. Profiteer nu van het aanbod en wordt gratis “tintenling”.

In deze ludieke animatie categoriseren de Stappers de deelnemers volgens kleur. Dit gebeurt met precisie en met flair en met een volstrekt eigen logica. Dus denk roos, loop een blauwtje op, wordt rood, lach groen en laat u vooral raken en aanraken door ons 9-koppig onderzoeksteam. U krijgt niet altijd zo’n unieke kans om de Stapspelers van zo dichtbij te ontmoeten.

website


 

tartarenLocatie: Otterstraat – Tijdstip: doorlopend van 14.30u tot 17.30u

Het Vertelkabinet en de kabardoesjkes

Compagnie Tartaren

Straffe madammen

De Tartaren enteren de publieke ruimte, en dan liefst op een plek waar het gezellig druk is. Je krijgt zomaar een verhaal cadeau als korte intensieve boost van je verbeelding. Neem plaats in een van de installaties. Eén Tartaar vertelt je persoonlijk een kort, historisch verhaal over een straffe madam. En dan plop je weer terug in de reële wereld waar je nog wat kan ‘napalaveren’ met je verteller.

Compagnie Tartaren

Unieke creaties vanuit een bijzondere invalshoek.
Compagnie Tartaren is een sociaal-artistiek gezelschap met een heel eigen DNA, zorgvuldig opgebouwd uit een continue werking rond cultuurparticipatie/mede-eigenaarschap én kwaliteitsvolle creatie. Uniek is dat de makers en de spelers mensen zijn uit een kwetsbare situatie die op een bijzondere manier hun verhaal brengen. Samen met professionele theatermakers creëren we theater- en videoproducties voor een breed publiek in Leuven en ver daarbuiten. Onze Open Theater Werkplaats ligt in de Leuvense Ridderbuurt, de ideale uitvalsbasis om de vinger aan de pols te houden. Sinds november 2015 zijn we uitgeroepen tot Leuvens stadsgezelschap.

website


 

serendipityLocatie: Otterstraat Tijdstip: 12.30-14.00u en doorlopend

Serendipity Sound System

Serendipity Sound System is een 100% zelfvoorzienende mobiele discobar die het stof uit menig verloren gewaande groef sleurt. Samengesteld uit recyclagemateriaal en andere toevallige vondsten van heinde en ver produceert dit systeem een warm geluid met de zon als bron. Voor dit evenement zullen de operatoren (of dj’s) twee acteurs van het theater gezelschap Stap zijn. Zij zullen de plaatjes en praatjes aan elkaar draaien met behulp van hun zeer eigenste enthousiasme. Verwacht je aan een eclectisch bommetje feestgedruis geperst uit een uit de kluiten gewassen stapel luidsprekertjes op wielen.

Facebook


 

circusbLocatie: Binnenplein Den Overkant, Otterstr. 24-26 – Tijdstip: van 13.30u tot 14.30u

Circodroom, Where dreams come true

De Circus Boerderij

In dit nieuwe unieke concept, bedacht door De Circus Boerderij, worden kindergrime en interactief circus vloeiend met elkaar verweven. Plezier maken en (zichzelf) verbazen zijn de sleutelwoorden in deze bijzondere voorstelling op maat van elk kind. Jaap wil een tijger zijn, Els prinses en kleine broer acrobaat. Elk kind droomt! Met onze interactieve voorstelling maken wij op eenvoudige wijze deze kleine mooie dromen waar. De kinderen worden om beurten geschminkt en op speelse wijze uitgenodigd deel te nemen aan een magische voorstelling waarvan zij zelf bedenker en uitvoerder zijn.

Het publiek bestaat uit kinderen die nog aan de beurt komen en hun ouders. Zij worden getrakteerd op verrassend circus, waarin hun kleine spruit of beste kameraad de hoofdrol speelt. Geen wachtrijen meer aan de schminkstand en iedereen artiest!

website


 

monkey mindLocatie: HETGEVOLG, Otterstraat – Tijdstip: van 13.45u tot 14.45u

Platform-K

Platform-K is overtuigd van de meerwaarde van de danstaal van mensen met een beperking voor de kunsten en de samenleving. Daarom zetten wij projecten op die personen met een beperking en reguliere kunstenaars uitdagen om samen te werken aan nieuwe vormen van kunstcreatie, dans- en bewegingstaal. Wij organiseren ook een professionele dansopleiding voor dansers met een beperking in Gent.

Monkey Mind

Monkey Mind: het eindeloze gebabbel in je hoofd, wanneer je van gedachte naar gedachte springt, van emotie naar emotie, zoals een aap van boom naar boom.

Voor deze voorstelling werkt Platform-K samen met choreografe Lisi Estaras (les ballets C de la B). Lisi Estaras ontwikkelt een choreografisch patroon van dansfrases en frames, die geleid worden door associatieve gedachten en impulsen. Zij doet dit samen met professionele dansers Nico Vladyslav en Anna Calsina en drie dansers van Platform-K, Kobe Wyffels, Hannah Bekemans en Fernando Amado. Door middel van associatie en improvisatie komt Lisi tot dansmateriaal met een abrupte en energetische kwaliteit. Ze noemt deze manier van werken/denken de ‘monkey mind’.

Ontmoeting is een centraal thema in de voorstelling. In hoeverre is er ontmoeting mogelijk tussen vijf individuen die elk hun eigen gedachtenpad volgen? En in hoeverre wordt een dergelijke ontmoeting nog verder beïnvloed door het feit dat drie dansers het Syndroom van Down hebben?

Voor Lisi is het de eerste keer dat ze werkt met dansers met een beperking. Ze is gefascineerd door de belevingswereld van Kobe, Hannah en Fernando, de drie dansers met Down Syndroom. Tegelijkertijd is er ook een bepaalde barrière om toe te treden tot hun belevingswereld. Ze bekijken de wereld vanuit een heel eigen oogpunt. Is er contact mogelijk? Is een samenkomst mogelijk? Voor Monkey Mind gaat Lisi daar samen met de vijf dansers naar op zoek.

foto: Thomas Dhanens

website


 

Locatie: Wirwar, Otterstr. 8 – Tijdstip: 14.00-14.20u

Literaire Boysband

Daan Hafkamp en Tom Driesen

De ene een jong aanstromend kleinkunstwonder, de ander een dichter met een zwak voor poetryslam. Ze ontmoetten elkaar op “Gedempte Tongen”, een podium van Charlotte Van Den Broeck en het klikte meteen. Hun optredens zijn even zeldzaam als hun repetitiemomenten maar een paar keer jaar treffen ze elkaar om dit unieke stel te vormen. Zo wisten ze “Slongs die van Ongs” tot tranen te beroeren in het Letterenhuis. Het lijkt alsof de liederen en teksten gemaakt zijn om samen gebracht te worden. Een flow van muziek en woorden waar je je vooral door moet laten meenemen.


dinamoLocatie: Otterstraat – Tijdstip: 14.00-14.30u

Dinamo – Knipoog

DINAMO zet mensen in beweging. De sterke combinatie van zelfontplooiing, gemeenschapsvorming en vrijwillige inzet maakt DINAMO uniek. DINAMO brengt een gevarieerd vormingsaanbod en versterkt zo de verbinding tussen mensen die willen leren en mensen die willen aanleren. DINAMO geeft ruimte aan experimenten die inspelen op de polsslag van de samenleving. Iedereen kan zich zo verder ontplooien. DINAMO is gehuisvest in de Warande.

Iedereen is welkom bij DINAMO maar voor sommigen is de drempel toch te hoog. Met de projecten Knipoog, Omgaan met je Buren en Avonduren proberen we ook mensen met een licht-mentale handicap, allochtonen en mensen die overdag geen vrije tijd hebben te laten kennismaken met ons aanbod. Door extra aandacht voor deze moeilijker bereikbare doelgroepen, krijgen zij kansen om te proeven van het brede aanbod. Ook naar ons trouw publiek toe vinden we het belangrijk om die openheid na te streven. Het maakt mensen vertrouwd met ‘anders zijn’ en neemt vooroordelen weg.

Knipoog activiteiten: aan deze activiteiten kunnen ook volwassen personen met een licht-mentale handicap deelnemen. De geselecteerde workshops zijn van korte duur. De vrijwillige begeleider houdt rekening met ieders mogelijkheden. Soms voorzien we een extra begeleider voor praktische hulp.

website


 

the SundownersLocatie: Otterstraat – Tijdstip: 14.30-15.30u

Sundowners

Deze band behoort tot de bluegrasspioniers in Europa! In de jaren ’60 stonden Sundowners Paul en Eric al op de planken met Status Quo, Pink Floyd en, voor hen alllicht belangrijker, met Deroll Adams en The Golden Gate Quartet. The Sundowners charmeren de meest sceptische toeschouwer moeiteloos voor het genre dat zij zelf nedering typeren als ‘music from the heart, sung thru the nose’. Wie ‘echt’ luistert kan dan ook vrij snel op zoek naar zijn onderkaak. Hun meerstemmige vocale composities verraden de oorspronkelijke Ierse en Schotse invloeden, die de Bluegrass kenmerken, maar deze band bewijst met zijn interpretatites en eigen composities hoe een muzieksoort boven zichzelf uit kan stijgen. In de huidige formatie zien we een dynamische zangeres Tess Thyssen en de gedreven contrabassist Lars Acou; twee stemmen die wonderlijk kunnen samensmelten. Wiebke Burmeister laat zich gaan in haar vioolspel, soms strelend melancholisch, dan weer kordaat onderlijnend. Tinus Swannet vlecht op zijn banjo blue notes in zijn triolen met een behendigheid die doet denken aan een cowbay die, met zijn lasso schuin onder zijn paard hangend, twee veulens tegelijk uit een kudde plukt. De oprichters Paul Engelen en Eric Acou zetten nog steeds met onverminderde passie hun muzikale handtekening onder ieder optreden.

website


 

hekselienLocatie: Theaterbox 2, Den Overkant, Otterstr. 24-26 – Tijdstip: 14.35-15.20u

Hekselien

An Melis

Wil je even kind zijn tussen de kinderen of zie je graag de sterretjes in de ogen van je eigen kinderen, kleinkinderen… dan is ‘Het verteltheater van Hekselien’ een absolute aanrader! Tijdens ‘De Schreeuw’ vliegt Heks Annabel persoonlijk op haar bezem naar Turnhout om alle kinderen, mama’s en papa’s, opa’s en oma’s te betoveren met de verhalen van Hekselien! Een supergezellige vertelling vol muziek, magie, vriendschap, heksengrapjes en hartverwarmende momenten voor iedereen tussen 0 en 99 jaar, maar vooral voor heksenkindjes die al 4, 5, 6 of 7 kaarsjes hebben uitgeblazen!

‘Het verteltheater van Hekselien’ telt al meer dan 1000 voorstellingen over heel Vlaanderen en wordt gespeeld door An Melis zelf, auteur en illustrator van de gelijknamige prentenboekenreeks. Haar prentenboeken zijn tot ver over onze landsgrenzen bekend en werden o.a. vertaald in Zweden, Duitsland, Zuid-Korea, China, Thailand, Taiwan, Griekenland, Zuid-Afrika, Saoudi-Arabië…

website


 

A Strange Play, Theater StapLocatie : HETGEVOLG Tijdstip : van 15.15u tot 15.35u

A STRANGE PLAY

Theater Stap

Hans Mortelmans stond samen met Luc Loots op de planken in “4:3”, de voorstelling die Hans met zijn kompanen van ‘Tibaldus en andere hoeren’ maakte bij Theater Stap. Hans geraakte gefascineerd door het ongrijpbare van Luc, zijn gelaagde manier van acteren, hoe Luc er in zijn spel in slaagt alle opties open te houden. Verleden jaar werkte Hans met Luc aan een solo. Voor het eerst in de geschiedenis van Theater Stap stond slechts één acteur op de scène. “A Strange Play” ging in première in Berlijn en beleeft nu haar Belgische première op De Schreeuw. (Duur : 25 minuten)

website


 

midlifeLocatie: Podium Otterstraat Tijdstip: 15.30-16.30u

Midlife

Coverband. Classic rock voor jong en oud, gaande van Anouk tot ZZ-Top en alles daar tussenin.

website


Locatie: Otterstraat Tijdstip: 16.00

#deschreeuwvanvlaanderen

Maak dat je er zeker bij bent om 16.00u, we proberen het wereldrecord “de luidste schreeuw door een groep mensen in openlucht” te verbreken. Help ons mee het Guinness World Record te verbreken!


 

HeeManPropopLocatie: Theaterbox 2, Den Overkant, Otterstr. 24-26 – Tijdstip: 16.10-16.30u

Hee Man!

Propop

Straattheater voor de hele familie

Ontstaan en evolutie van de mens

Een grappige en boeiende voorstelling


Zonder woorden, maar met veel muziek. 


Je komt terecht in een tijdmachine. We nemen je mee naar het ontstaan van de mens. Je ziet de ontdekking van vuur, gereedschap, wiel, schrift en nog veel meer. De mens kijkt rond en verbaast zich over de wereld. Hij gaat goden aanbidden. Er komen oorlogen, rijken worden gevestigd en verdwijnen. Het individu wordt belangrijk, het heelal wordt ontdekt. De industrialisatie begint,  de mens valt om en staat weer op en ontwikkeld zich verder en verder…

website


circusbLocatie: Binnenplein Den Overkant, Otterstr. 24-26 – Tijdstip: 16.30u tot 17.30u

Circodroom, Where dreams come true

De Circus Boerderij

In dit nieuwe unieke concept, bedacht door De Circus Boerderij, worden kindergrime en interactief circus vloeiend met elkaar verweven. Plezier maken en (zichzelf) verbazen zijn de sleutelwoorden in deze bijzondere voorstelling op maat van elk kind. Jaap wil een tijger zijn, Els prinses en kleine broer acrobaat. Elk kind droomt! Met onze interactieve voorstelling maken wij op eenvoudige wijze deze kleine mooie dromen waar. De kinderen worden om beurten geschminkt en op speelse wijze uitgenodigd deel te nemen aan een magische voorstelling waarvan zij zelf bedenker en uitvoerder zijn.

Het publiek bestaat uit kinderen die nog aan de beurt komen en hun ouders. Zij worden getrakteerd op verrassend circus, waarin hun kleine spruit of beste kameraad de hoofdrol speelt. Geen wachtrijen meer aan de schminkstand en iedereen artiest!

website

 


propere fanfareLocatie: Otterstraat Tijdstip: 16.30-17.30u

WELKOM BIJ DE PROPERE FANFARE van De Vieze Gasten uit de Brugse Puurt van Gent

Een wijze bende, schoon en veel mensen. Allemaal thuis in of verbonden met De Brugse Poort van Gent. Muzikanten, content en elk op zijn instrument: klarinetten, gitaren, bassen, accordeons, melodica’s, dwarsfluiten, violen, xylofoon, mandoline, saxen, saz, trompetten, trombones ook, tuba’s in verschillende maten. Ondersteund door een stevig meppende percussiegroep.
Hun muziek komt van alle kanten en uit alle hoeken en spleten. Eigen nummers in de meest uiteenlopende en verrassende stijlen en maten. Er wordt gezongen, tuupe te goare. En heel die bende, incluis de dirigent van ’t spel, staat geen twee seconden stil. Daar bovenop een ganse bende: dansers, jongleurs, acrobaten, clowns? Alles tegelijk eigenlijk. Dat springt, trappelt, rolt, bolt, gooit, smijt, zwiert en zwaait. Allemaal in kleur- en fantasierijke kostuums.

Meer dan 350 concerten speelde De Propere sinds ze in mei 2004 voor het eerst de straat op trokken. Buurtfeesten, stoeten, evenementen van allerlei slag, festivals klein en groter. In de Brugse Poort, in Gent, in de rest van Vlaanderen. In Frankrijk en Nederland. Met als kers op de taart gedenkwaardige concertreeksen in Spanje (2007), Wales (2009), Frankrijk (2011), Slovenië (2013) en Wallonië (2014).

Of zoals onze landgenoten het zo mooi kunnen zeggen: “Le passage de PROPERE FANFARE a beaucoup plu !!! Votre show a vraiment la pêche, c’est festif, coloré, rythmé et ça met le sourire sur toutes les bouches….peu importe la nationalité! “ Tous ensemble!

website


 

Locatie: Wirwar, Otterstr. 8 – Tijdstip:16.30-16.50u

Literaire Boysband

Daan Hafkamp en Tom Driesen

De ene een jong aanstromend kleinkunstwonder, de ander een dichter met een zwak voor poetryslam. Ze ontmoetten elkaar op “Gedempte Tongen”, een podium van Charlotte Van Den Broeck en het klikte meteen. Hun optredens zijn even zeldzaam als hun repetitiemomenten maar een paar keer jaar treffen ze elkaar om dit unieke stel te vormen. Zo wisten ze “Slongs die van Ongs” tot tranen te beroeren in het Letterenhuis. Het lijkt alsof de liederen en teksten gemaakt zijn om samen gebracht te worden. Een flow van muziek en woorden waar je je vooral door moet laten meenemen.


GELUKLocatie: HETGEVOLG Tijdstip: 16.40-17.40u

Geluk
Opening Doors

Ze zeggen dat geluk soms in een klein hoekje zit. De spelers van Opening Doors weten dat geluk je omringt, waar je ook gaat. Je moet het alleen recht in de ogen durven kijken. In hun nieuwe voorstelling laten ze zien dat geluk iets heel eenvoudigs is.

‘Opening Doors’ is de theatergroep van cc Leopoldsburg met acteurs met een beperking. Uit verschillende dagcentra komen ze elke maandag samen.
Alles wat in de voorstelling te zien is, komt van de acteurs zelf. Aan de hand van een thema of een bestaand stuk gaan Stefan Perceval en Marit Stocker op zoek naar de verhalen en ervaringen van de acteurs. Opening Doors werkt vanuit uitersten: de woede en het sarcasme staan tegenover de ironie en de passie, tegenover het geloof…’

website


BriezzLocatie : podium Otterstraat Tijdstip : van 17.30u tot 18.30u

Briezz

Briezz, een nieuwe frisse wind in de muziekscène.
Briezz is en nieuwe, originele muziekgroep van personen met een beperking.
Briezz zijn 6 jonge mannen uit de provincie Antwerpen met een verstandelijke beperking.
Briezz is het eerste orkest dat zelfstandig functioneert.
Zij maken zelf hun muziek, hun eigen composities en teksten en worden hierbij muzikaal gecoached door Erwin Van Gorp.
Briezz is echter meer dan muziek. Achter Briezz zit een uitgesproken visie van inclusie. Meer specifiek willen de leden van Briezz zich profileren als muzikant en  goede muziek brengen voor een breed publiek.
En, mits de juiste ondersteuning lukt dat.

website


HeeManPropopLocatie: Theaterbox 2, Den Overkant, Otterstr. 24-26 – Tijdstip: 17.40-18.00u

Hee Man!

Propop

Straattheater voor de hele familie

Ontstaan en evolutie van de mens

Een grappige en boeiende voorstelling


Zonder woorden, maar met veel muziek. 


Je komt terecht in een tijdmachine. We nemen je mee naar het ontstaan van de mens. Je ziet de ontdekking van vuur, gereedschap, wiel, schrift en nog veel meer. De mens kijkt rond en verbaast zich over de wereld. Hij gaat goden aanbidden. Er komen oorlogen, rijken worden gevestigd en verdwijnen. Het individu wordt belangrijk, het heelal wordt ontdekt. De industrialisatie begint,  de mens valt om en staat weer op en ontwikkeld zich verder en verder…

website


Locatie: HETGEVOLG Tijdstip: 18.00-18.45u

Ook dit is autisme, belevingsfilm
Het Raster

Niemand kan beter uitleggen hoe hij autisme ervaart, dan een persoon met autisme zelf. In deze belevingsfilm laten we 4 volwassenen met autisme aan het woord. Ieder van hen belicht één aspect van de moeilijkheden waarmee mensen met autisme dagdagelijks te maken hebben: overprikkeling, communicatie, sociale omgang en flexibel denken en handelen.
We hebben er voor gekozen om mensen in beeld te brengen, waar je uiterlijk niet aan kan zien dat ze autisme hebben. Autisme is een onzichtbare handicap. Dit leidt tot misvattingen en onbegrip en maakt het voor mensen met autisme des te moeilijker. Ze krijgen af te rekenen met oordelen, kritiek en onverdraagzaamheid van hun omgeving, terwijl ze juist een grote behoefte hebben aan begrip en ondersteuning.
We hopen met onze belevingsfilm een beter inzicht te geven in de beperkingen die autisme met zich meebrengt en hopen dat de getuigenissen van Brian, Annick, Vincenzo en Jennifer hiertoe bijdragen. Want we geloven er sterk in dat meer informatie en kennis over autisme zal leiden tot meer begrip en inclusie van mensen met autisme.

website


Locatie: HETGEVOLG – Tijdstip: 19.30-20.10u
de KIDS
Choreografe Yentl De Werdt

de KIDS is een bijzondere dansvoorstelling van 8 dove en slechthorende jongeren onder begeleiding van choreografe Yentl De Werdt.
Dansen zat al in hun bloed, maar nooit eerder hadden Jennifer, Kiana, Zoë, Narlaine, Sebastian, Jesse, Laura en Larissa zo intens geproefd van wat hedendaagse dans kan zijn. Choreografe Yentl de Werdt was hun gids en nam hen mee op een wereldreis van bewegingen van Bollywood tot yoga. Via improvisatie en andere bewegingstechnieken tonen deze 8 bijzondere jongeren nu een dans zonder muziek. Een visuele dansvoorstelling die vertrekt vanuit gebaren en hun eigen lichaamstaal.

De KIDS is het eindpunt van een project door 8 dove- en slechthorende jongeren dat in september 2015 van start ging. De dansvoorstelling ging in januari in C-mine Genk in première, kreeg een extra voorstelling op 22 maart en krijgt met deze voorstelling een vervolg.
Yentl de Werdt begeleidt het project, zij studeerde in 2006 af aan de P.A.R.T.S. (dansschool Anne Teresa De Keersmaeker) en danste sindsdien bij verschillende gezelschappen en reisde de wereld rond. In India werkte ze met dove kinderen in verschillende scholen en gaf ze dansworkshops in de sloppenwijken aan de rand van Mumbai.
In samenwerking met het KIDS, BO(o)M (sociaal-artistieke cel – Dienst Cultuur stad Genk) en C-mine cultuurcentrum.

website de KIDS

website Yentl


willima boevaLocatie: HETGEVOLG Tijdstip: 20.30-21.15u

William Boeva

Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een 5 cm hoge kuif, een kunstheup én een handvol grappen trok hij in 2009 richting comedycafé The Joker in Antwerpen om er vervolgens keihard op zijn bakkes te gaan.

Maar William had van het podium geproefd en zette door. Dat weet zelfs het kleinste kind sinds Boeva’s passage op Pukkelpop in de Wablieft? Tent in 2010 én zijn gesmaakte verschijning in Comedy Casino op Canvas. Daarnaast is William Boeva als grote belofte een graag geziene gast in diverse line-up programma’s binnen het clubcircuit. Via het multiculturele comedyproject ‘Hakims of Comedy’ belandde hij in 2011 voor het eerst op de podia van diverse culturele centra.

Vanaf 2014 gaf William Boeva, als een ware stand-upper in “Megalomaan” zijn eigen klare kijk op de wereld. Hilarisch in zijn bevindingen én messcherp voor zowel de aanstarende medemens als zichzelf. Na meer dan 100 voorstellingen is William momenteel bezig aan het schrijven van zijn nieuwe show ‘reset’.

website


 

djEINDE 21.00U met aansluitend een afterparty

 

  • 21 – 23u Triple Anvers
  • 23 – 00 Adil & Anil
  • 00 – 01 Discobar Prevalent
  • 01 – 03 Tropical Wannie ft. Special guest