‘t pASSt “Waar anders gewoon is.”

Verhalensoep, Rozenroodvertelt: vertellingen met een vleugje magie
maart 18, 2017
Raymond solo!
maart 18, 2017

’t pASSt is een initiatief in regio Geel-Zuiderkempen dóór en vóór personen met een autismespectrumstoornis (ASS). Normaal- tot hoogbegaafde (jong)volwassenen met ASS en hun directe omgeving kunnen bij ons terecht om elkaar te ontmoeten en zich creatief te ontplooien. Wij bieden hen een veilige, aangename ontmoetingsplaats met oog voor ieders verhaal en ruimte tot verdere identiteits- en talentontwikkeling.
Creatieve ateliers en sprekersavonden
Wekelijks organiseert ‘t pASSt een drie uur durende activiteit in haar ontmoetingscentrum te Winkelomheide (Geel). Deze activiteit wordt telkens voorzien van de juiste omkadering en ondersteuning, waardoor de leden zich meteen thuis voelen. Het aanbod bestaat uit diverse creatieve ateliers, gaande van koken, schilderen en tekenen tot het maken van kaarsen en bloemstukjes. Geïnteresseerden kunnen wekelijks in ons infohuis terecht om er een gesprek aan te gaan met lotgenoten. Daarnaast organiseren we op geregelde tijdstippen sprekersavonden en evenementen en nemen we deel aan andere lokale initiatieven met als streefdoel een autismevriendelijke en inclusieve samenleving. Om dit alles te kunnen realiseren, beschikt ’t pASSt over een enthousiast en professioneel team aan ervaringsdeskundigen.
Erbij horen en mogen zijn wie je bent, daar gaat het om bij ’t pASSt. Empowerend halen we (jong)volwassenen met autisme uit hun isolement.
www.tpasst.org
Doorlopende tentoonstelling
Locatie: Den Overkant, Otterstraat