De Pompoenerie

Kadoetje: kindergrime, kapsels en workshop
maart 25, 2017

Vzw De Schreeuw gaat van start met een nieuw project, het werkervaringscentrum De Pompoenerie.

De Pompoenerie is een project waar personen met een (arbeids)beperking kunnen leren vanuit positieve en negatieve ervaringen om daarna met de nodige begeleiding door te stromen naar het normaal economisch circuit, een maatwerkbedrijf of begeleid werken in de regio.

De Pompoenerie vertrekt vanuit de gelijkwaardigheid van en het respect voor de eigenheid van iedere persoon en vanuit het respect voor het milieu.
We richten ons naar volwassenen met een mentale, psychische of sociale beperking.
Door werk op maat willen we hun talenten en mogelijkheden verder ontwikkelen tot groeikansen en hun maatschappelijke emancipatie bevorderen.
Wij kiezen voor een integrale emancipatorische benadering waarbij de deelnemer met zijn vraag naar ondersteuning centraal staat.

In dit kader willen we bedrijven en politici in de regio sensibiliseren om deze mensen kansen tot tewerkstelling te bieden.

De Pompoenerie situeert zich achter camping Houtum en Domein De Putten in Houtum, Kasterlee. We beschikken over een terrein van circa 8000m2, een chalet en een overdekte werkplaats. Op het veld gaan we een 40-tal verschillende soorten pompoenen aanplanten. Voor de opkweek van het plantgoed plaatsen we een serre van ongeveer 60m2.

Naast tuinbouw zijn er nog andere beroepenvelden waarin ervaring of opleiding kan verworven worden, zoals groenzorg, verwerking en verkoop van de producten, toerisme en dierenverzorging.

Voor meer info kan u terecht op onze infostand in de Otterstraat of via mail: info@depompoenerie.be
De Pompoenerie is ook te volgen op facebook en www.depompoenerie.be.

Locatie: Otterstraat 9
Tijdstip: doorlopend